IEMT (Integral Eye Movement Therapy)

“Lichter door het leven” met Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Als gevoelens van angst, verdriet, boosheid, stress of nare ervaringen jou in de weg zitten, kunnen deze jou behoorlijk belemmeren om het beste uit jezelf te halen. Mogelijk kan Integral Eye Movement Therapy (IEMT) verlichting bieden.

Met IEMT is het mogelijk om in een korte tijd, doeltreffend en effectief de strijd aan te gaan met terugkerende ongewenste of vervelende emoties met behulp van oogbewegingen. De ongewenste gevoelens worden als het ware geneutraliseerd. Hierdoor krijg je weer ruimte én energie om beter om te gaan met uitdagende situaties.

Hoe werkt IEMT?
Bij Integral Eye Movement Therapy (IEMT) hoef je niet inhoudelijk te praten over nare ervaringen in je leven. Je volgt een specifiek oogbewegingspatroon, terwijl je aan deze beelden en associaties denkt. Tijdens de therapie creëren je hersenen nieuwe verbindingen, waardoor de nare gevoelens hun impact verliezen en vervagen naar de achtergrond.

De uitkomst van een IEMT-sessie omvat over het algemeen een gevoel van bevrijding, verlichting en welbevinden.

Elly van de Ven van EVK Consult is bevoegd om deze effectieve therapie toe te passen en is aangesloten bij de IEMT Association.

Wil je ontdekken of IEMT voor jou kan werken? Neem gerust vrijblijvend contact op.